« Powrót do menu

Dobór win do menu (Wariant Plus i Prestige) do uzgodnienia z klientem według kryteriów:
- Wysokości budżetu przeznaczonego na wina,
- Preferencji klienta (wg klucza tematycznego - kraje, regiony winiarskie lub wg klucza rodzaju wina - tylko deserowe, tylko wytrawne itp.).

Dobór do menu obejmuje:
- Dobór odpowiedniego wina do dania głównego,
- Dobór odpowiedniego wina do przekąsek na ciepło,
- Dobór odpowiedniego wina do przekąsek na zimno,
- Dobór odpowiedniego wina do deseru (tortu).

Opcje dodatkowe:
- Wypożyczenie kieliszków do degustacji (opcjonalnie, jeśli dom weselny / sala nie dysponuje odpowiednią ilością),
- Kupno kieliszków degustacyjnych – jednorazowych
- Pamiątkowe wina dla gości (etykiety na wino z podziękowaniem dla gości, torby prezentowe na wino - zobacz więcej »).

Ważna rzecz:

Przed każdym posiłkiem podajemy aperitif, by pobudzić soki trawienne i odpowiednio przygotować je na zbliżające się doznania smakowe – wyostrzyć zmysły. Tradycyjnymi aperitifami są lekkie, rześkie wina białe o umiarkowanej kwasowości oraz szampany wytrawne / półwytrawne. Tak więc nie tylko w kontekście tradycyjnej lampki rozpoczynającej uroczystość weselną, ale także w odpowiednim przygotowaniu gości do uczty smaków ważny jest wybór szampana, jego jakości i poziomu, tak by wybrane menu mogło odkryć swoje skrzydła - najwspanialsze smaki, niuanse, i przyjemności.








1 | 2